TOTO JE STARÁ STRÁNKA FKS! NOVÚ NÁJDETE NA PÔVODNEJ ADRESE fks.sk!

Please contact administrator. There is some error with the page

Zimné sústredenie Lom nad Rimavicou 2014

Vo Veľkej Británii vládne Juraj III. a vy sa ocitáte vo vyhnanstve na kontinente zvanom Austrália, za to, že ste spravili banálny prehrešok. Na pobyt vo väzbe sa nezabúda, a tak tento nebol výnimkou. Bol však iný. Nezabudnuteľný v dobrom slova zmysle. Krutý život väzňa, to si všetci myslia, ale nie je to vždy tak.

Vylodenie v Austrálií bolo prvým zoznámením s dozorcami a začiatkom plynutia týždenného „trestu“, ktorý by som si s radosťou zopakovala. Ako väzni sme sa stali súčasťou tímov, z ktorých členmi sme bojovali za víťazstvo práve toho nášho tímu. Boj v hrách a sústredenie v rozmyškách. Pri rozmyškách sme trápili našu sivú mozgovú kôru väzňa nie práve jednoduchými príkladmi z fyziky. Nevadí, že náš výsledok nebol správny, pri vysvetľovaní sme čo to pochopili. A pochopili sme aj na prednáškach, ktoré boli ranné a večerné. Priblížili nám témy ako mechanika, relativita, ľahká mechanika, vlnenie, nábojové príklady, elektrina, hydromechanika. Okrem prednášok z fyziky sme mali aj tzv. populárne prednášky na témy vojenské faily, kométy, pekná kombinatorika, akí sme iracionálni, história hudby a kryptológia. Koho by nezaujímal názor ľudí v minulosti na kométy, „ikea“ efekt alebo hudba, ktorú počúvame každý deň a tak málo o nej v skutočnosti vieme. A teraz sa dostaneme k tomu najzaujímavejšiemu zo sústredenia a to sú hry. Jedenie kakavka, audio náboj, postavenie živého lietadla, guľovačka, futbal trochu inak, šitie väzenských plášťov, kotúľanie sa z kopca, kvíz, dorozumievanie sa s družinkou a stavanie zvláštnych predmetov, sockovanie za tri ihly, diskusie, zbieranie farebného snehu, počítanie príkladov spamäti, destilovanie, prechádzka v noci, Einsteinova hádanka a mnohé iné. Vygradovaním deja boli divadielka na záver, v ktorých mal každý vysvetliť dej. Divadielka boli zábavné, originálne, inšpiratívne a super. Nechýbali ani nočné hry, čo sa prejavilo u niekoho na spánkovom deficite. Na konci bolo GP a vďaka nemu nám vyrástlo unikátne snežné mesto.

Sústredenie bolo plné nezabudnuteľných zážitkov. Vedúci aj účastníci boli skvelí ľudia, na ktorých nikdy nezabudnem a vždy si na ich spomeniem s úsmevom na perách, tak ako na sústredenie.